Вивиан
Брой мнения : 329 Join date : 11.12.2010
| Заглавие: like fire in the dark we're like living art ^__^ Пон Дек 13, 2010 10:11 pm | |
| Ами..реших и аз да пусна нещо..пък дано ви хареса..Понасям критика, но най-вече хубави реплики хД бзк..пишете просто ^^
Любовта
Не познавам аз истинската любов. Не зная думи, за да я опиша. Любовта е с криле и лети тя, лети... И над когото полита, той излита в небесата чудесни, в облаците прелестни. Любов - пет букви, пет букви незаменими, пет букви преластими ! Обичай, за да те обичат!
Тъга
В един малък свят, в един малък град, в една малка стая, седи момиче свито. Напуснала я е Любовта, изоставила я е Радостта. Седи и се чуди какво да прави, на кого да обади. Седи тя там откак свят светува. И наричат я хората...Тъга..
Бъди това, което си. Този, който искаш да бъдеш. Вярвай в нещата, в които искаш да вярваш. Бъди приятел с онзи, с когото искаш да бъдеш. Но стане ли дума за тъга - тъгувай за тези, за които си заслужава !
Две сенки
Две движещи се сенки, хванати за ръка. Момче и момиче, тръгнали в нощта.
Луната огрява пътя им. Звездите сякаш им шепнат. Вятърът разделя пръстите им, но те няма да се пуснат.
Две движещи се сенки, хванати за ръка. Момче и момиче, тръгнали в нощта.
Очите им говорят. Устните мълчат. Ръцете им се молят. Сърцата им туптят.
Две движещи се сенки, хванати за ръка. Това са Времето и Любовта, неразделни на света.
Сама в нощта вървя аз една под дъжда. Вятърът развява косите ми, тъгата замъглява очите ми.
Къде отидоха онези дни, изпълнени с радост? Нима ти ги прокуди, за да страдам аз, за да мисля за нас.
Ти си отиде. Остави ме сама. Животът ми е ад заради тебе. Постигна своята цел, подпомогна за моята гибел.
Сама в нощта въря аз една под дъжда. Тишината заплашва, споменът остава.
Аз продължавам напред, заобиколена навред от спомена за теб. Няма да спра, докато умра.
Промяна
Ситни капки се стичат от небосвода. Небето плаче, сякаш е лишено от свобода. Навън е мрачно, без капка светлина, тихо, облачно, мрак е покрил света. Изведнъж проблясва светлина. Слънцето надниква, внася топлина. Птиците пеят, цветята се усмихват, децата играят, небето притихва.
Животът е труден. Понякога тих, понякога буен. Той е несправедлив, хубав, но свенлив. Хората се поддават на мъката, на страданието. Те не узнават цената на щастието. Но животът продължава към своята цел далечна, хората отминава, ( тук имам предвид, че животът подминава хората.. ) пътят остава. Аз не спирам, стъпка по стъпка вървя напред към очакваната тръпка.
Това си ти...
Вървиш сам, без цел, без срам. Пътят е дълъг и без посока, продължаваш напред, без охота.
Срещаш лица - някои красиви, други фалшиви, но те не разбират твоята тъга.
Хората се смят зад гърба ти, пред теб обръщат очи. Смятат те за различен, но ти просто имаш мечти.
Раните в душата ти неизличими, оставят завинаги песъчини. Мечти и желания заспиват вечен сън на страдания.
Докогоа ще продължава всичко това? Нима нямаш право на малко свобода? Ще се измъкнеш ли нявга от тия окови, изпълващи сърцето ти с отрови?!
Хората идват и си отиват от нашия свят. Някои от тях помнят, други забравят общия ни смях. Пролетите сълзи, споделените мечти - те изгубват смисъла си дори. Душите се отдалечават, както невиждани очи. Но истинското приятелство се помни завинаги. То е като звезда, осветяваща сърцата ни. Като усмивка, запечатана на лицата ни. | |
|